WhatsApp ile iletişime geç
diş ipi

Diş ipi her bireyin günde en az 1 defa kullanması gereken, ağız ve diş sağlığı açısından son derece önemli olan bir materyaldir. Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşıyan diş ipi kullanımı, diş plaklarının oluşumunu de engeller.

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş ipinden 40 – 50 cm arasında bir parça koparın ve parmaklarınızı kullanarak kopardığınız bu diş ipi parçası ile diş yüzeyleri ile diş aralarını temizleyin. Her bir diş temizliği için kopardığınız diş ipinin farklı bir bölümünü kullanın. Diş ipleri tek kullanımlıktır ve kullanım sonrasında atılmalıdır. Diş ipine parmaklarınız ile C şeklini vermeniz, diş temizliğinin çok daha kolay yapılmasını sağlar.

Diş İpi Dişlerin Arasını Açar Mı?

Halk arasında diş iplerinin diş aralarında açıklığa neden olduğu yönünde bir bilgi mevcut ancak bu bilgi asla gerçeği yansıtmıyor. Uzun süreli diş ipi kullanımlarında da böyle bir sorunun ortaya çıkmadığını belirtmemiz gerekiyor. Dişler diş ipi kullanımından etkilenecek ve diş ipi ile aşınacak kadar nazik değildir. Diş yapısının güçlü olduğunu ve diş ipi ile temasın dişlerde aşınmaya neden olmayacağını belirtelim.

Diş İpi Çeşitleri Nelerdir?

Üretildiği malzemeye göre diş ipi çeşitleri:

  • PTFE
  • Naylon

Tasarım bakımından diş ipi çeşitleri:

  • Kürdanlı
  • Rulo

Yanlış Diş İpi Kullanımı

Diş ipinin defalarca kullanımı yapılan en büyük hatadır. Kesinlikle sadece 1 defa kullanılması gereken ürünler olduğunu unutmamak gerekiyor. Aynı zamanda Diş etlerine uzak olan bölümlerle birlikte diş etleri ile dişlerin birleştiği noktaların da mutlaka temizlenmesi gerekir.

Doğru Diş İpi Kullanımı

Diş iplerinin C şeklinde diş yüzeyine yerleştirilmesinin ardından diş etlerinden diş ucuna doğru hareketler eşliğinde yüzeylerinin ve diş aralarının temizlenmesi gerekir.

Diş İpi Faydaları Nelerdir?

Genel olarak diş ipinin kullanımının faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Ağızda hijyenik bir temizlik sağlar
  • Ağız kokusunu engeller
  • Diş eti hastalıklarını önlemeye yardımcı olur
  • Dişlerde plak oluşumunu önler
  • Plak oluşumunu engellediğinden diş çürüğü oluşma olasılığı da düşer
 TR  EN DE 

Web sitemizin içeriğinde bulunan bilgiler ve yazılar destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.

Tasarım & Yazılım: Çözüm Lazım

Tuncer Ağız ve Diş Polikliniği
 Copyright 2020 - Tüm hakları saklıdır.